thumbnail

Activitate practică “Tabloul Pisica Neagră”

Activitate practică “Tabloul Pisica Neagră”





     Una din sărbatorile preferate ale copiilor din lumea întreagă este Sărbătoarea de Haloween. Nouă ne place să petrecem un Halloween distractiv şi nu unul înfricoșător. Crearea de activități amuzante de Halloween pentru copii este una dintre cele mai bune metode de a face asta!

     Astăzi împărtășim cu voi acestă activitate - vom realiza un tablou cu o pisică neagră de Halloween, activitate care îi va ajuta pe copii să lucreze cu abilitățile motrice fine. 

     Deși acestă activitate de Halloween pare dificilă, ea este de fapt destul de simplă datorită șablonului cu o pisică neagră. Tot ce trebuie să faceți este să imprimați șablonul, să folosiți o riglă şi un creion negru sau un marker subţire pentru a crea un fundal de linii, apoi culori pentru a acoperi intreg spațiul alb.





     Avem nevoie de:

· o coală de hârtie albă pe care vom imprima şablonul cu Pisica Neagră (link-ul pentru descărcare este situat în partea de jos a postării) 
· creion negru sau un marker cu vârf subţire
· riglă
· foarfecă
· culori cerate
· lipici
· carton

     Pași de urmat pentru realizarea tabloului Pisica Neagră

     Pentru început descărcați șablonul Tabloul Pisica Neagră şi imprimați-l pe coala albă.


     Folosind creionul negru sau markerul cu vârful fin, trasați linii paralele în interiorul fiecărei forme goale care înconjoară pisica neagră. Schimbați unghiul dreptelor paralele pentru a oferi proiectului un interes vizual mai mare.


     Nu liniati ochii pisicii. Lăsaţi-i albi pentru început.


     Colorați cu galben ochii pisicii.



     Colorați întregul fundal cu o culoare puternică (portocaliu sau verde) sau colorați fiecare formă haşurată cu o culoare diferită.





     Tăiați marginile foii, apoi coloraţi-le pentru a arăta ca o rama de tablou, iar tabloul final lipiţi-l pe un carton.


     Gata! Ne place tare mult cum arată!



     Abilitaţi câştigate de copii în urma acestei activităţi

     Dacă ați văzut şi celelalte activități distractive pentru copii, atunci știți că ne place să folosim şi să dezvoltăm toate abilitățile uimitoare ale copiilor. Această activitate cu realizarea tabloului cu pisica negră nu este o excepție! Activitatea oferă o mulţime de oportunități pentru a-şi dezvolta abilitățile motrice fine.
     Toate liniile minuscule pe care le trasează pe fundal îi ajută pe copii să învețe să folosească ustensilele de scris cu mai multă ușurință. De asemenea desenul de linie de pe fundal îi ajută pe copii să învețe răbdarea, concentrarea și perseverența. După ce ajung la finalul desenului lor, vor simți un sentiment de realizare care ajută la creșterea stimei de sine.
     Tăierea marginilor îi va ajuta pe copii să învețe să taie în linie dreaptă. În cele din urmă, lipirea pisicii pe carton le va oferi copiilor ocazia de a afla exact cât de mult lipici este necesar pentru acest proiect. Dacă lucraţi cu copii mai mici care nu pot trasa liniile paralele, atunci lăsați-i să trateze tabloul ca pe o pagină de colorat. Aceștia pot colora fiecare dintre formele de fundal intr-o culoare diferită, apoi pot urma restul indicațiilor pentru a încadra tabloul pe carton. Ȋşi vor putea dezvolta astfel abilitățile motrice fine pentru a păstra culorile între linii.

     Ȋn concluzie cu doar câteva modificări simple, această activitate – Tabloul Pisicii Negre - poate fi făcută atât de copii mai mici, cât și de cei din clasele primare.


     După cum puteți vedea, există o mulțime de avantaje pentru copii atunci când fac acesta activitate de Halloween!

     Dacă aţi făcut această activitate cu copilaşii voştrii, atunci ne-ar plăcea tare mult să vedem şi noi tablourile lor. Asteptăm pozele voastre în comentarii sau pe pagina noastră de Facebook!





Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

Powered by Blogger.