thumbnail

Activitate practică “Olaf - Regatul de gheaţă”


Activitate practică “Olaf - Regatul de gheaţă"





     Zilele acestea am revăzut cu drag filmul “Regatul de gheaţă – Disney Frozen”, un film clasic pe care atât copiii, cât şi adulţii îl iubesc.

     Întrucât ne place să încercăm tot felul de meșteșuguri ușoare și distractive pentru copii, astăzi vă propunem o activitate foarte drăguţă – să îl realizăm dintr-o rolă de hârtie igienică reciclată pe cel mai simpatic om de zăpadă, pe Olaf.




    E simplu. E drăguț. Este distractiv de făcut, în plus, este o minunată activitate pentru copii, chiar dacă nu mai este iarnă.

      Avem nevoie de:

·      o rolă de hârtie igienică
·      o coală de hârtie albă pe care îl vom imprima pe Olaf
·      nişte hârtie colorată (roșu sau portocaliu pentru nas, galben sau maro pentru păr)
·      acuarele
·      pensulă
·      creion
·      foarfecă
·      lipici
·      şablonul cu Olaf (link-ul pentru descărcare este situat în partea de jos a postării) 


     Pași de urmat pentru realizarea lui Olaf

     Pentru început descărcați șablonul cu Olaf, imprimați-l și decupați piesele. 



     Lipiți hârtia cu Olaf pe rola de hârtie igienică.Dacă aveți prin casă, puteţi să lipiți trei mici pom-pom negre pe corpul lui Olaf (pentru bucățile lui de cărbune).








     Luaţi hârtia colorată.

     Din hârtia colorată maro sau galben tăiați trei benzi mici de hârtie. Acestea vor fi părul lui Olaf. Lipiți cele trei benzi de hârtie maro/galben pe interiorul rolei, deasupra capului lui Olaf.

     Din hârtia colorată roşu sau portocaliu tăiați un mic triunghi. Acesta va fi nasul lui Olaf. Lipiţi năsucul pe locul potrivit pe faţa lui Olaf.





     Gata... aceasta este tot ce trebuie să faci pentru a realiza un Olaf reciclat!




     Copiii vor fi foarte încântaţi că îşi vor face personajul preferat, Olaf, dintr-o rolă de hârtie, dar fiţi pregătite pentru că probabil vor dori sa revadă şi filmul.




            Abilitaţi  câştigate de copii în urma acestei activităţi
           


     Dacă lucraţi cu un copil mic, vă recomandăm să aveți șablonul de hârtie Olaf deja tăiat. Apoi, copilul poate pune lipiciul pe spate și poate ajuta la fixarea acestuia pe rola de hârtie igienică. De asemenea, va avea nevoie ca benzile pentru părul lui Olaf să fie deja taiate astfel ca ei să participe doar la lipit.

     Această activitate îi va permite să participe şi să-și dezvolte abilitățile motrice fine necesare pentru lipirea pieselor mici la locul lor.
    Copiii mai mari, precum copiii de grădiniță și din clasele primare, vor putea face acest meșteșug cu un ajutor minim. Este posibil să aibă nevoie de piesele tăiate dacă abilitățile lor de tăiere cu foarfeca nu sunt încă la nivelul necesar pentru a tăia piesele.
     După ce sunt gata tăiate, pot lipi toate piesele și își pot crea propriul Olaf!


 

Subscribe by Email

Follow Updates Articles from This Blog via Email

No Comments

Powered by Blogger.