thumbnail

Planşe de colorat după numere


Planşe de colorat după numere - Personaje Disney

               Astăzi vă propun să faceţi o activitate rapidă, distractivă şi educativă – colorarea unor planşe după numere.

Noi iubim foarte mult personajele Disney, însă cel mai mult şi mai mult iubim personajele din Clubul lui Mickey Mouse.  De asemenea ne place şi să colorăm. Aşa că ne-am gândit… ce-ar fi să combinăm cele două plăceri?

Puteţi utiliza fişele Disney cu numere pentru a lucra la identificarea numerelor şi recunoaşterea culorilor, pentru a dezvolta abilităţile motorii fine şi multe altele!


Cele trei fişe de colorat după numere sunt similare ca nivel de îndemânare şi potrivite pentru un preşcolar sau pentru un elev din clasele primare.


Desigur, copiii de orice vârstă pot să le coloreze şi să se distreze.

Acestă activitate este ideală pentru acele perioade în care copiii se plictisesc şi au nevoie de o activitate rapidă, simplă şi distractivă.


Care este personajul Disney preferat?



thumbnail

Activitate practică “Semn de Carte - Iepuraș”

Activitate practică “Semn de Carte - Iepuraș”


Eu sunt de părere că copiii ar trebui încurajaţi să citească cât mai mult, iar rolul adulţilor – al părinţilor şi al cadrelor didactice – este acela de a-i iniţia în lumea minunată şi fantastică a cărţilor.



Azi m-am gândit la o activitate practică care să îi apropie şi mai mult de universul cărţilor. Copiii îşi vor confecţiona propriul semn de carte având forma unui iepuraș drăgălaş pe care îl vor personaliza în culorile lor preferate.



Materiale necesare:

  • o coală de hârtie în formă de pătrat (noi am făcut pătratul după lăţimea unei coli A4, adică 21x21 cm) – albă, roz, verde, orice culoare doreşte copilul
  • foi de culori diferite - pentru urechiuşe, botic şi dinţişori
  • lipici
  • foarfecă
  • marker/creion/cariocă

    Şi ca totul să meargă bine, mai trebuie adăugat şi un strop de bucurie!


   Pași de urmat pentru realizarea Semnului de Carte – Iepuraş

   Coala de hârtie in formă de pătrat se îndoaie pe jumătate şi se formează un triunghi.


   Colţul de sus se îndoaie până jos.


   Colţurile laterale se împăturesc şi ele lângă colţul adus de sus.


  După ce au fost împăturite, colţurile laterale se ridică şi se ascund în buzunarelul format de colţul de sus. Aşa am construit forma iepuraşului.



   Pe foile colorate se desenează urechiuşele, boticul şi dinţişorii iepuraşului.


  Bucătile de hârtie colorată se decupează şi se lipesc pe forma iepuraşului. Cu ajutorul unui marker/creion se desenează ochişorii şi gata… semnul de carte este pregătit!



  Spor la citit!



thumbnail

Activitate practică “Tabloul Pisica Neagră”

Activitate practică “Tabloul Pisica Neagră”





     Una din sărbatorile preferate ale copiilor din lumea întreagă este Sărbătoarea de Haloween. Nouă ne place să petrecem un Halloween distractiv şi nu unul înfricoșător. Crearea de activități amuzante de Halloween pentru copii este una dintre cele mai bune metode de a face asta!

     Astăzi împărtășim cu voi acestă activitate - vom realiza un tablou cu o pisică neagră de Halloween, activitate care îi va ajuta pe copii să lucreze cu abilitățile motrice fine. 

     Deși acestă activitate de Halloween pare dificilă, ea este de fapt destul de simplă datorită șablonului cu o pisică neagră. Tot ce trebuie să faceți este să imprimați șablonul, să folosiți o riglă şi un creion negru sau un marker subţire pentru a crea un fundal de linii, apoi culori pentru a acoperi intreg spațiul alb.





     Avem nevoie de:

· o coală de hârtie albă pe care vom imprima şablonul cu Pisica Neagră (link-ul pentru descărcare este situat în partea de jos a postării) 
· creion negru sau un marker cu vârf subţire
· riglă
· foarfecă
· culori cerate
· lipici
· carton

     Pași de urmat pentru realizarea tabloului Pisica Neagră

     Pentru început descărcați șablonul Tabloul Pisica Neagră şi imprimați-l pe coala albă.


     Folosind creionul negru sau markerul cu vârful fin, trasați linii paralele în interiorul fiecărei forme goale care înconjoară pisica neagră. Schimbați unghiul dreptelor paralele pentru a oferi proiectului un interes vizual mai mare.


     Nu liniati ochii pisicii. Lăsaţi-i albi pentru început.


     Colorați cu galben ochii pisicii.



     Colorați întregul fundal cu o culoare puternică (portocaliu sau verde) sau colorați fiecare formă haşurată cu o culoare diferită.





     Tăiați marginile foii, apoi coloraţi-le pentru a arăta ca o rama de tablou, iar tabloul final lipiţi-l pe un carton.


     Gata! Ne place tare mult cum arată!



     Abilitaţi câştigate de copii în urma acestei activităţi

     Dacă ați văzut şi celelalte activități distractive pentru copii, atunci știți că ne place să folosim şi să dezvoltăm toate abilitățile uimitoare ale copiilor. Această activitate cu realizarea tabloului cu pisica negră nu este o excepție! Activitatea oferă o mulţime de oportunități pentru a-şi dezvolta abilitățile motrice fine.
     Toate liniile minuscule pe care le trasează pe fundal îi ajută pe copii să învețe să folosească ustensilele de scris cu mai multă ușurință. De asemenea desenul de linie de pe fundal îi ajută pe copii să învețe răbdarea, concentrarea și perseverența. După ce ajung la finalul desenului lor, vor simți un sentiment de realizare care ajută la creșterea stimei de sine.
     Tăierea marginilor îi va ajuta pe copii să învețe să taie în linie dreaptă. În cele din urmă, lipirea pisicii pe carton le va oferi copiilor ocazia de a afla exact cât de mult lipici este necesar pentru acest proiect. Dacă lucraţi cu copii mai mici care nu pot trasa liniile paralele, atunci lăsați-i să trateze tabloul ca pe o pagină de colorat. Aceștia pot colora fiecare dintre formele de fundal intr-o culoare diferită, apoi pot urma restul indicațiilor pentru a încadra tabloul pe carton. Ȋşi vor putea dezvolta astfel abilitățile motrice fine pentru a păstra culorile între linii.

     Ȋn concluzie cu doar câteva modificări simple, această activitate – Tabloul Pisicii Negre - poate fi făcută atât de copii mai mici, cât și de cei din clasele primare.


     După cum puteți vedea, există o mulțime de avantaje pentru copii atunci când fac acesta activitate de Halloween!

     Dacă aţi făcut această activitate cu copilaşii voştrii, atunci ne-ar plăcea tare mult să vedem şi noi tablourile lor. Asteptăm pozele voastre în comentarii sau pe pagina noastră de Facebook!





thumbnail

Activitate practică “Olaf - Regatul de gheaţă”


Activitate practică “Olaf - Regatul de gheaţă"





     Zilele acestea am revăzut cu drag filmul “Regatul de gheaţă – Disney Frozen”, un film clasic pe care atât copiii, cât şi adulţii îl iubesc.

     Întrucât ne place să încercăm tot felul de meșteșuguri ușoare și distractive pentru copii, astăzi vă propunem o activitate foarte drăguţă – să îl realizăm dintr-o rolă de hârtie igienică reciclată pe cel mai simpatic om de zăpadă, pe Olaf.




    E simplu. E drăguț. Este distractiv de făcut, în plus, este o minunată activitate pentru copii, chiar dacă nu mai este iarnă.

      Avem nevoie de:

·      o rolă de hârtie igienică
·      o coală de hârtie albă pe care îl vom imprima pe Olaf
·      nişte hârtie colorată (roșu sau portocaliu pentru nas, galben sau maro pentru păr)
·      acuarele
·      pensulă
·      creion
·      foarfecă
·      lipici
·      şablonul cu Olaf (link-ul pentru descărcare este situat în partea de jos a postării) 


     Pași de urmat pentru realizarea lui Olaf

     Pentru început descărcați șablonul cu Olaf, imprimați-l și decupați piesele. 



     Lipiți hârtia cu Olaf pe rola de hârtie igienică.Dacă aveți prin casă, puteţi să lipiți trei mici pom-pom negre pe corpul lui Olaf (pentru bucățile lui de cărbune).








     Luaţi hârtia colorată.

     Din hârtia colorată maro sau galben tăiați trei benzi mici de hârtie. Acestea vor fi părul lui Olaf. Lipiți cele trei benzi de hârtie maro/galben pe interiorul rolei, deasupra capului lui Olaf.

     Din hârtia colorată roşu sau portocaliu tăiați un mic triunghi. Acesta va fi nasul lui Olaf. Lipiţi năsucul pe locul potrivit pe faţa lui Olaf.





     Gata... aceasta este tot ce trebuie să faci pentru a realiza un Olaf reciclat!




     Copiii vor fi foarte încântaţi că îşi vor face personajul preferat, Olaf, dintr-o rolă de hârtie, dar fiţi pregătite pentru că probabil vor dori sa revadă şi filmul.




            Abilitaţi  câştigate de copii în urma acestei activităţi
           


     Dacă lucraţi cu un copil mic, vă recomandăm să aveți șablonul de hârtie Olaf deja tăiat. Apoi, copilul poate pune lipiciul pe spate și poate ajuta la fixarea acestuia pe rola de hârtie igienică. De asemenea, va avea nevoie ca benzile pentru părul lui Olaf să fie deja taiate astfel ca ei să participe doar la lipit.

     Această activitate îi va permite să participe şi să-și dezvolte abilitățile motrice fine necesare pentru lipirea pieselor mici la locul lor.
    Copiii mai mari, precum copiii de grădiniță și din clasele primare, vor putea face acest meșteșug cu un ajutor minim. Este posibil să aibă nevoie de piesele tăiate dacă abilitățile lor de tăiere cu foarfeca nu sunt încă la nivelul necesar pentru a tăia piesele.
     După ce sunt gata tăiate, pot lipi toate piesele și își pot crea propriul Olaf!


 
thumbnail

Activitate practică “Fluturele”

Astăzi fluturii își iau zborul de la Şcoala în Papuci!


        Plimbările prin natură stârnesc curiozitatea copiilor faţă de lumea insectelor. Fluturele este cea mai captivantă insectă. Este superb colorată, delicată și cu aripi mari. Coloritul lor îi va captiva și va genera o mulţime de întrebări.




Astăzi vă propunem o activitate practică foarte simpatică și colorată care va aduce multe zâmbete pe chipurile micilor exploratori în minunata lume a insectelor.




Avem nevoie de:
·      o coală de hârtie albă
·    o coală de hârtie colorată (eu am ales roșu însă poate fi orice culoare)
·      acuarele
·      pensulă
·      creion
·      foarfecă
·      lipici






Pași de urmat pentru realizarea fluturașului:

Pentru început vom lua foaia albă și vom desena un fluture – pe toată foaia.



Întoarcem foaia pe care am desenat fluturașul, o îndoim și pe una dintre părţile foii (doar pe una dintre părţile foii) vom desena cu acuarelele picături mai mari și mai mici, cât mai colorate și cât mai multe.






Îndoim foaia și presăm ușor în așa fel încât să împrăștiem toată culoarea pe toată suprafaţa foii.




Deschideţi ușor și veti vedea că acuarele pe care le-aţi pus pe una dintre părţile foii s-au imprimat și pe cealaltă parte.




Lăsam deoparte foaia pe care am desenat cu acuarelele pentru a se usca și luăm foaia colorată.

Din foaia colorată vom tăia un dreptunghi mare și un dreptunghi mic.



Dreptunghiul mare îl vom indoi pe jumătate.



Dreptunghiul mic îl vom tăia pe jumătate lăsând aproape 1 cm la capăt și apoi vom indoi bucăţelele formate.



În dreptunghiul mare pe care l-am îndoit mai devreme punem un pic de lipici într-un colţ sus (ne imaginăm că acolo este capul fluturașului) și lipim cele două bucăţi de hârtiuţă pe care le-am decupat din dreptunghiul mic. Acelea vor fi antenuţele fluturașului.



După aceea vom desena, decupa și lipi un ochișor.




Acum luăm foaia cu fluturele – foaia pe care am pictat cu acuarelele – și vom decupa modelul pe care l-am desenat la început cu creionul… ușor… Chiar dacă nu s-a uscat în totalitate foaia, încercăm să nu rupem foaia, și la final o să avem… UN FLUTURAŞ.








Vom lua fluturașul și îl vom indoim cu partea colorată în exterior.



Vom lua corpul pe care l-am realizat din cele două dreptunghiuri roșii, vom aplica un pic de lipici în interiorul lui și apoi vom fixa aripile fluturașului. Presăm ușor și acesta este fluturașul nostru cel drăgălaș.







   Dragi copii, felicitări pentru cel mai drăgalaş fluturaş! 💑



    Curiozităţi despre fluturi pe care cei mici, dar și cei mari, le vor primi cu o deosebită atenţie:

Fluturele este o insectă din ordinul Lepidoptera (de la “lepidoptera” care in limba greacă înseamnă “cu aripile acoperite cu solzi” – referire la “praful” fin care acoperă aripile fluturilor).

Fluturii sunt de remarcat pentru ciclul lor de viată neobișnuit format din patru stadii.
1.    Femela fluture depune ouăle pe frunzele plantelor.
2.    Al doilea stadiu de dezvoltare este cel de omidă sau larvă. Omida iese din ou și urmează o perioadă în care aceasta se hrănește cu frunze verzi și gustoase.
3.    Apoi omida caută o ramură potrivită, se prinde de ea și începe să formeze o carapace tare – acesta este stadiul inactiv de pupă (nimfă).
4.     Carapacea se crapă și un mic future își întinde antenele și piciorușele, și apoi se târăște afară. Deocamdată corpul lui este moale și zbârcit, însă soarele îi va usuca aripile și astfel, dupa o metamorfoză spectaculoasă, fluturele își întinde aripile lui frumos colorate.

Cel mai mare fluture din lume este fluturele Queen_Alexandra având o anvergură a aripilor care măsoară peste 26 cm, dar este foarte greu de văzut deoarece trăiește numai în Papua Noua Guinee.


Queen Alexandra

Cel mai mic fluture din lume este fluturele Western Pygmy Blue având o anvergură a aripilor care măsoară puţin peste 1,5 cm și care se găsește în vestul S.U.A.
Western Pygmy Blue

Se pare că numele lor în engleză “butterfly” vine de la o legendă care spunea că demult, tare demult, niște vrăjitoare luau forma unor fluturi și veneau în satul oamenilor pentru a le fura laptele și untul (“butter” - unt).

Fluturi în pictură

Salvador Dali este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori care au pictat aceste minunăţii ale naturii.


Butterfly Sails by Salvador Dali

Cântece cu și despre fluturi


Powered by Blogger.