thumbnail

Activitate practică “Buburuza Miraculoasă”

Activitate practică “Buburuza Miraculoasă

Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir

         

Când copilul descoperă un nou desen animat, toată viaţa lui se schimbă: urmăreşte fiecare episod de 10 ori, vorbeşte cu replici din desenul animat, urmăreşte reclamele cu personajul favorit, vrea să se îmbrace ca el şi, partea cea mai complicată, îşi doreşte accesoriile personajului.


Vi s-a întamplat aşa ceva?

Zilele acestea este vorba despre Miraculos: Buburuza si Motanul Negru (Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir).


 Situat în Parisul modern, seria se concentrează pe adolescenții Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste. Când apare răul, Marinette se transformă în personajul ei super-erou Buburuza, în timp ce Adrien se transformă în personajul său super-erou, Motan Noir, folosind obiecte magice numite Miraculoși care arată ca niște accesorii obișnuite, până când în ele intră niște mini-duhuri magice numite kwami. Cei doi duc o adevărată viață dublă, întrucât nimeni nu le știe identitatea secretă, nici măcar prietenii, familia sau chiar reciproc.

În fiecare zi, ei au de-a face cu răufăcătorul Hawk Moth, care își dorește cu orice preț Miraculoșii celor doi. Pentru a realiza acest lucru, el își folosește propriul Miraculos pentru a transforma pe oricine are sentimente negative într-un super răufăcător, pe care îl controlează prin intermediul unor fluturi încărcați cu energie negativă numiți akuma.

Deși cei doi eroi îi dejoacă planurile de fiecare dată, el nu se va opri până nu va obține ce vrea, astfel că Marinette și Adrien trebuie să reușească zilnic să-și echilibreze viața normală de adolescent cu cea de super-erou și să salveze Parisul de forțele răului.

(Rezumat sursa: Wikipedia)

La insistenţele fetiţei mele am gândit o activitate practică “Buburuza Miraculoasă” în cadrul căreia copiii îşi pot realiza o mască precum cea a lui Labybug şi un yoyo.

Mai jos veţi descoperi paşii pentru realizarea activităţii practice împreună cu un şablon gratuit pentru masca Ladybug şi pentru yoyo.


Materiale necesare:

acuarele în culorile roşu şi negru

pensulă

carton

lipici

elastic

 

Pași de urmat pentru realizarea activităţii “Buburuza Miraculoasă

Pasul 1. Descărcaţi Şablonul “Miraculous - Tales of Ladybug and Cat Noir”, imprimaţi şi decupaţi piesele necesare.

Puteţi alege să le imprimaţi color (caz în care nu mai aveţi nevoie de acuarele şi pensulă) sau să le imprimaţi alb-negru şi apoi să le pictaţi. Nouă ni s-a părut mai amuzant să le imprimăm pe imprimanta alb-negru şi apoi să le pictăm.

La finalul articolului veţi găsi cele două şabloane în format pdf pe care le puteţi descărca gratuit.

Pasul 2. Lipiţi piesele decupate pe o bucată de carton.


Pasul 3. Pentru a finaliza masca Ladybug mai trebuie să prindeţi de carton o bucată de elastic.



Distracţie plăcută!



Dacă aţi făcut această activitate, ne-ar plăcea tare mult să vedem şi noi lucrările voastre. Asteptăm pozele în comentarii sau pe paginile noastre de Facebook sau Instagram!


thumbnail

Activitate practică “Floarea Soarelui”


Activitate practică “Floarea Soarelui”


Ȋn cadrul activităţii practice “Floarea Soarelui” vă propunem să desenăm o floarea soarelui cu ajutorul unei furculiţe. Este o activitate practică foarte drăgălaşa şi uşoară.


Dacă folosiţi o furculiţă mai mică pentru a crea petalele florii, atunci puteţi crea şi o felicitare.

La finalul activităţii practice vă puteti relaxa citind “Povestea Florii Soarelui”, o adaptare după mai multe legende româneşti.



Materiale necesare:

acuarele în culorile galben, portocaliu, verde, maro

o furculiţă

o pensulă

o coală de hârtie


Pași de urmat pentru realizarea activităţii “Floarea Soarelui”

Pasul 1. Scufundaţi vârful furculiţei în culoarea galben şi desenaţi forma unui cerc.

Pasul 2. Puneţi o cantitate mai mică de portocaliu şi desenaţi un cerc mai mic.

Pasul 3. Folosiţi degeţelele pentru a crea punctele maronii din centrul florii.

Pasul 4. Ȋncheie desenul pictând tulpina şi frunzele florii.


Distracţie plăcută!



Floarea soarelui – povestea

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu… a fost odată o fată frumoasă pe care o chema Aura. Și nu numai ca era frumoasă, ci și foarte, foarte harnică. Imediat cum răsărea soarele, Aura se plimba prin grădinile tatălui său, Verde-Împărat, și curăța trandafirii, busuiocul și bujorii, apoi culegea fructele din copacii plini de pere, gutui și cireșe. Împăratului i se umplea inima de bucurie când vedea cât de fericită era fiica sa printre florile din grădina palatului și nu voia cu niciun chip să o mărite, că îi era drag să o vadă în fiecare zi în preajma lui.

Veniseră băieți din toată lumea să o ceară de soție printre care și băiatul lui Roșu-Împărat, înalt, frumos și curajos, apoi Zefirul, fiul Vântului, într-un car tras de patru cai fermecați, dar nimeni nu îl mulțumea pe împărat.

 – Plecați din palatul meu, nu am fată de măritat! le spunea el tuturor.

În tot acest timp și Soarele privea fata cu mare dragoste, de sus, de pe cer. Și el era singur și tare și-ar fi dorit să se plimbe uneori cu Aura prin grădinile frumoase ale palatului. Într-o zi, Soarele și-a luat inima în dinți și a rugat-o pe Zâna Zânelor să-l transforme în om. Degeaba s-a rugat mama lui să nu plece, că doar știa cât de mult strălucise fiul ei peste tot pământul și cât de mult încălzise oamenii, florile și păsările de-a lungul anilor, dar degeaba. Așa ca Zâna Zânelor l-a transformat pe Soare într-un băiat tânăr și frumos, îmbrăcat cu haine de aur și argint. Zâna i-a mai dat pentru drum și un cal fermecat care vărsa foc pe nări și avea aripi strălucitoare.

Fără să mai stea pe gânduri, băiatul s-a grăbit să ajungă în grădina palatului, fix când știa că Aura va ieși din camera sa pentru a asculta cântecul privighetorilor și a uda mușcatele. Dar când l-a văzut așa de strălucitor, Aura s-a speriat și a fugit în castel. Atâta i-a trebuit împăratului să audă, că și-a pus toți slujitorii să astupe ușile și ferestrele ca Soarele să nu mai poată intra în palat niciodată.

 – Nu vreau să stau în casă, se gândea Aura. Mie îmi place să alerg în grădină, să îngrijesc florile, dar tare frică mi s-a făcut de Soare și strălucirea lui.

Totul până într-o zi când Soarele a ochit o crăpătură mică liberă, fix acolo unde se băga cheia în ușă, și a intrat în palat în căutarea fetei. Imediat cum a zărit-o pe Aura, a luat-o în brațe și a zburat cu ea spre palatul său cu ziduri de diamant, ferestre de rubin și uși de argint. Uitându-se mai bine în jur, Aura a zărit o grădină mare cu flori de aur și două fântâni de marmură roșie din care curgeau miere și lapte.

 – E așa de frumos aici, se gândi fata. Dar sunt așa de singură! Soarele pleacă dimineața devreme și se întoarce seara târziu. Și nici măcar nu pot îngriji grădina pentru că florile de aur nu miros, iar păsările de argint nu cântă. Îmi e așa dor de tatăl meu și de grădina cu privighetori și crini parfumați. Offfff…

Și fata s-a pus pe un plâns care a durat 7 zile și 7 nopți, fără ca nimeni să o poată înveseli.

 – Ei, fetițo, lasă că te trimit eu înapoi la tatăl tău, îi spuse în a 7-a zi mama Soarelui.

Și a chemat îndată 4 căprioare și 4 cerbi care să o ducă pe pământ într-o caleașcă de aur. Trop- trop răsunau copitele cerbilor care alergau ca vântul. Iar Aura era extrem de fericită că se întoarce la tatăl ei. Dar fix când să ajungă la ușa palatului, Soarele văzu fata și se aruncă spre Pământ ca sa o ia înapoi. Dar fata ajunsese deja în brațele tatălui său.

 – Aura, te transform într-o floare, spuse atunci Soarele plângând. Măcar așa să te pot vedea în fiecare zi.

Și fata cea frumoasă deveni dintr-o dată o floare înaltă, rotundă și galbenă, pe care noi oamenii o vedem privind mereu spre cer.


Adaptare după mai multe legende românești


Sursa: www.afostodata.net


Dacă aţi făcut această activitate, ne-ar plăcea tare mult să vedem şi noi tablourile voastre. Asteptăm pozele în comentarii sau pe paginile noastre de Facebook sau Instagram!


thumbnail

Activitate practică “Unicornul cel Drăgălaş”

Activitate practică “Unicornul cel Drăgălaş”

         

Nu cred că există pe lumea asta fetiţe care să nu iubeasca unicornii!

Astăzi vă împărtăşesc activitatea “Unicornul cel Drăgălaş”. Este o activitate simplă, cu lucruri pe care le avem în casă, iar la finalul ei vom avea un unicorn adorabil.


Vă punem la dispoziţie gratuit un şablon pentru a uşura munca copiilor.


 

Materiale necesare:

farfurie de carton

lipici

foarfecă

acuarele

pensulă

marker

Şablonul Unicorn (opţional)



Pași de urmat pentru realizarea activităţii “Unicornul”

Pasul 1. Descărcaţi Şablonul Unicorn, imprimaţi şi decupaţi piesele necesare.

Puteţi alege să le imprimaţi pe hârtie colorată sau să le imprimaţi pe hârtie albă şi apoi să le pictaţi. 

Nouă ni s-a părut mai amuzant să le imprimăm pe hârtie albă şi apoi să le pictăm în culorile noastre preferate. Noi am pictat boticul şi urechile interioare cu roz, cornul fermecat cu galben, iar şuviţele în trei culori diferite - mov, albastru şi roşu.



Pasul 2. Lipiţi ochii unicornului pe la jumătatea farfuriei, ca în imagine. Va trebui să lăsaţi un spaţiu măricel în partea de sus pentru a putea lipi părul unicornului.


Pasul 3. Lipiţi boticul unicornului în partea de jos a ochilor. Cu ajutorul unui marker desenaţi nările.


Pasul 4. Ȋncepeţi să asamblaţi părul unicornului şi peste el lipiţi cornul fermecat.

Pasul 5. Lipiţi pe farfuria de carton ansamblul complet format din cele trei suviţe de păr şi cornul fermecat.



Pasul 6. Lipiti urechea interioară peste urechea exterioară pentru a completa urechile unicornului. Fixati-le apoi în partea de sus a farfuriei de carton, câte una pe fiecare parte.


Nu-i aşa că este cel mai drăgălaş unicorn pe care l-aţi văzut vreodată?


Distracţie plăcută!

 

Dacă aţi făcut această activitate, ne-ar plăcea tare mult să vedem şi noi lucrările voastre. Asteptăm pozele în comentarii sau pe pagina noastră de Facebook!



Powered by Blogger.